You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Royal Greenlands halvårsresultat for 2024 viser tegn på stabilisering trods udfodringer

06.09.2024

Implementering af turn-around plan skrider frem og adskillelige omkostningsforbedringer er trådt i kraft mens flere er på vej.

Royal Greenland har i første halvår af 2024 påbegyndt en ambitiøs turn-around-plan kaldet "Back-to-Black" som svar på de økonomiske udfordringer i 2023. Denne plan sigter mod at gennemføre indtægts- og omkostningsforbedringer på mindst 100 mio. DKK med fuld virkning i 2025. Planen indebærer betydelige tiltag, herunder personale-reduktioner, centralisering af salgssupport, indkøbsbesparelser, samt optimering af produktions- og logistikomkostninger. 

 

Graf1dk.jpg

 

Halvårsresultat og markedsudvikling 

Halvårsresultatet før skat for perioden 1. januar til 30. juni 2024 udgør (59) mio. DKK mod (113) mio. DKK sidste år. På trods af dette må resultatet betragtes som ikke tilfredsstillende, men de igangsatte handlingsplaner forventes at have en positiv indvirkning i andet halvår. 

Omsætningen er steget med 3,7% til 2.640 mio. DKK, hvilket indikerer en stabilisering på trods af fortsat udfordrende markedsvilkår. Resultatet er dog negativt påvirket med (90) mio. DKK i forhold til sidste år, hovedsageligt som følge af lavere indtjening i den pelagiske aktivitet, der er ramt af den manglende loddekvote i 2024 og en negativ regulering af lagerets indirekte produktionsomkostninger på grund af et lavere lagerniveau. 

Fremskridt i kerneforretningen 

Royal Greenlands kernearter viser fremgang i 2024. Markedet for kogte & pillede rejer er vendt ved hjælp af øget salg og stabil indtjening på nøglemarkeder i Skandinavien, Tyskland og UK. Fiskeri, marked og indtjening på snekrabber er normaliseret efter to svære år, og markedet i Japan viser bedring. Hellefisk-salget er lavere, men indtjeningen på trawlerbaserede produkter kompenserer, mens torskemarkedet er kommet sig efter et udfordrende 2023, påvirket af billige russiske torsk. 

Finansiel udvikling og likviditet 

"Back-to-Black" fokuserer ikke kun på at forbedre driftens indtjening, men også på at reducere arbejdskapital og netto rentebærende gæld. Arbejdskapitalen er reduceret med 568 mio. DKK, og den netto rentebærende gæld er faldet med 376 mio. DKK til 2,9 mia. DKK. 

 

Graf2dk.jpg

 

Udsigter for andet halvår 

Selvom 2024 stadig byder på udfordringer, herunder usikkerhed om fangstrater og det kinesiske marked, forventes det, at resultatet vil forbedres i andet halvår. "Back-to-Black" vil dog først have fuld effekt fra 2025, men de tidlige resultater fra planen begynder allerede nu at vise positive tegn på stabilisering. 

CEO Susanne Arfelt Rajamand udtaler: "Vi ser de første resultater af vores turn-around-plan, men vejen mod en sund økonomi kræver fortsat hårdt arbejde og fokus. Jeg er dog optimistisk omkring vores evne til at navigere i disse udfordrende tider og vende tilbage til sorte tal." 

 

Tryk for link, for flere oplysninger

 

For yderligere information, kontakt: Koncern kommunikationschef Merete Lindstrøm 
E-mail: meli@royalgreenland.com 
Tlf: +299 281820  

 

 

Næste nyhed: Eike skal hjem til Paamiut
...