Slagtemaskine letter krabbeproduktionen i Paamiut
Medarbejdere i krabbeproduktionen i Royal Greenlands fabrik i Paamiut har nu udsigt til en lettere arbejdsdag, når de skal udføre deres daglige arbejde på fabrikken. En maskine der slagter og renser krabber før kogning, er blevet installeret på fabrikken.
Af Inga Egede, ineg@royalgreenland.com- Vi har fået installeret en slagtemaskine til krabber. Det har lettet arbejdet for vores medarbejdere i krabbeproduktionen. Slagtemaskinen vil også på sigt højne vores produktionskapacitet, siger fabrikschef i Royal Greeenlands fabrik i Paamiut, Jan Jørgensen.
Slagtemaskinen vil lette det hårde manuelle arbejde i krabbeproduktionen.
- Det er et hårdt arbejde at slagte og rense krabber manuelt. Det er hårdt for håndled, underarm og skuldre. Da vores medarbejdere hidtil har banket krabberne på metal for at få dem aflivet, og derefter renset hver enkelt krabbe manuelt med en børste, vil slagtemaskinen i den grad forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere, siger Jan Jørgensen.
Benyttes i Canada
Slagtemaskinerne benyttes i Royal Greenlands fabrikker i Canada, og det er på baggrund af en vidensudveksling derfra, at Royal Greenland har valgt at indføre disse maskiner til Grønland. Det er planen, at slagtemaskinerne skal installeres i to andre fabrikker der producerer krabber, Sisimiut og Qeqertarsuaq.
- Vi er glade for at Royal Greenland har valgt at investere i en slagtemaskine. Det letter arbejdet for vores medarbejdere, samtidig med at vi kan opretholde den samme kapacitet. Med tiden- når vi har lært maskinen at kende, og har fået træning i brug af den- kan vi mindske medarbejderstaben i krabbeproduktionen, siger Jan Jørgensen.
Fabrikken i Paamiut producerer i øjeblikket udover krabber også hellefisk. Fabrikken beskæftiger i alt mellem 65 og 70 medarbejdere.
Seks kuttere indhandler krabber til Royal Greenlands fabrik i Paamiut. Disse kuttere fiskede krabber i forvaltningsområdet i Sydgrønland, indtil de igen kunne fiske krabber i forvaltningsområde Paamiut/Nuuk, der åbnede den 25. september 2020.
Kilder:
Foto: Jan Jørgensen